Venetië

Italië heeft een unieke stad italie-venetiebinnen haar landsgrenzen: Venetië. Dat dankt de stad aan bouw binnen een lagune, waardoor er amper straten zijn maar het grootste deel van het verkeer via grachten plaatsvindt. Het vele water dat om en door Venetië stroomt geven de stad een uniek uiterlijk, dat je nergens anders ter wereld terugvindt. Ja, je ziet dorpen en wijken die net als Venetië veel waterwegen kennen, maar de authenticiteit die Venetië wel kent die zie je daar niet.

Venetië  is een prachtige stad met veel historische gebouwen, straten en pleinen. Vroeger was dit één van de machtigste steden binnen Europa, toen een groot deel van de handel in deze regio bedreven werd door de Venetianen. Het Venetiaanse Rijk heeft gedurende twee eeuwen een dominante positie ingenomen in Zuid-Europa. Begin dertiende eeuw werd zelfs Constantinopel, het tegenwoordige Istanbul, veroverd en bij het Venetiaanse rijk gevoegd. Pas toen de Turken in 1453 Constantinopel veroverden begon de val van het Venetiaanse Rijk.

Dat Venetië vroeger zo belangrijk is nu nog terug te zien in de klasse die de gebouwen langs de waterwegen uitstralen. Wie de motorboten en toeristen met camera’s wegdenkt, die zou zich zo terug in de tijd wanen. Venetië is niet voor niets één van de meest toeristische steden ter wereld op dit moment. Velen willen de romantiek van de oude stad op het water opzoeken. Dat daar een vrij hoog prijskaartje aanhangt dat maakt de meesten weinig uit.

Keer terug naar de pagina over Italië