Anguilla

Anguilla is een klein eiland in deanguilla-strand2 Caribische zee. Het is één van de veertien gebieden die onder de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk vallen. Vroeger stonden deze gebieden bekend als kroonkolonies. Het eiland maakt deel uit van de Kleine Antillen. Het eiland wordt ongeveer sinds de dertiende eeuw voor Christus bewoond. De oudste resten van bewoning op het eiland stammen uit de zesde eeuw na Christus. De eerste Europeanen kwamen hier in de zestiende eeuw na Christus aan. Volgens sommige bronnen zou het de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus zijn geweest die het land als eerste heeft ontdekt. Hiervoor ontbreken echter de bewijzen. Wel is zeker vast te stellen dat de Fransman Pierre Laudonnaire in de zestiende eeuw op het eiland is geweest. Het waren de Nederlanders die in de zeventiende eeuw voor het eerst een kolonie op het eiland bouwden. Enkele jaren later werd deze kolonie veroverd door de Spanjaarden. Pas later kwam het eiland in eigendom van de Britten deze hebben, met een tussenpoos van één jaar toen de Fransen aan de macht kwamen, sindsdien de macht gehad op het eiland. Onder de Britse bewind werden er plantages op het eiland gebouwd. In  1967 kreeg Anguilla een vorm van zelfbestuur en sinds 1980 heeft het een geheel zelfstandig bestuur maar is het staatshoofd van het Verenigd Koninkrijk nog steeds het formele staatshoofd. Anguilla is de ideale zon, zee en strand vakantie bestemming.  De stranden zijn er prachtig wit en de zee is hier schitterend blauw. Vanuit Nederland kun je vrij gemakkelijk naar het eiland reizen door eerst te vliegen naar Princess Juliana International Airport op Sint Maarten en van hieruit door te vliegen of de boot te nemen naar Anguilla. De twee eilanden liggen slechts op een kleine vijftien kilometer afstand van elkaar.

Eenmaal op Anguilla gearriveerd, kun je genieten van heerlijke stranden en zeer comfortabele hotels. Van massatoerisme is hier helemaal geen sprake. Je voelt je hier bijna een VIP die op een geweldig eiland in alle rust een vakantie door mag brengen. De hotels op Anguilla liggen vooral aan de hagelwitte stranden. Een duik in de azuurblauwe zee ligt daarom voor vrijwel alle toeristen binnen loopafstand.

Gemiddelde beoordeling van Anguilla

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met Anguilla.


Anguilla informatie en tips

 • anguilla-prachtige-strandenPrachtige stranden

  Anguilla heeft het wat betreft de stranden getroffen. De tropische stranden van Anguilla mogen zich meten met de mooiste stranden ter wereld. Met name de lange zandstranden langs Shoal Bay East en Meads Bay zijn pareltjes die in luxe magazines over droomvakanties niet misstaan.

  Lees meer

Bezienswaardigheden

De stranden van Anguilla en de prachtige zee rondom het eiland zijn de populairste toeristische attracties van het land. De meeste toeristen die naar het eiland toekomen zijn hier om van de prachtige witte stranden en schitterende onderwaterwereld te genieten. Vooral het koraalrif dat voor het eiland ligt is erg populair bij duikers net als enkele kleinere eilanden die bij Anquilla horen. De plaats Sandy Grounds staat bekend als het uitgaansgebied van het eiland. In dit dorp zijn de meeste bars en restaurants van het eiland te vinden.  De hoofdstad The Valley wordt door de inwoners van het eiland vaak the Old Vally genoemd. In deze plaats is onder meer de belangrijkste kerk van het eiland te vinden en de Rose Cottage. Op het museum is één museum te vinden het Heritage Museum waar de geschiedenis van Anguilla verteld wordt.  in het oostelijke deel van het eiland ligt het kleine vissersdorpje Island Harbour. De prachtig geverfde vissersvloot van het dorpje is een graag gefotografeerd plaatje. De populairste plaatsen om te verblijven op Anguilla zijn Meads Bay, The Valley, Rendezvous Bay en West End Village.

Klimaat

Weersverwachting Anguilla

vandaag
29° / 28°
morgen
29° / 27°
26 mei
29° / 28°
27 mei
29° / 28°
28 mei
29° / 28°

Anguilla heeft een tropisch moesson klimaat dat sterkt, wordt beïnvloed door de Caribische zee en de passaatwind. De gemiddelde dagtemperatuur ligt hier het gehele jaar rond de dertig graden Celsius. In de avond en nacht zal het ongeveer een graag of vijf afkoelen. Door de Passaatwind die het gehele jaar over het eiland blaast zal het echter nooit onaangenaam warm worden op het eiland. Op jaarbasis valt er meer dan duizend millimeter aan neerslag per jaar. Dit in combinatie met de hoge temperaturen zorgt voor een hoge gemiddelde luchtvochtigheid op Anguilla. In de tweede helft van het jaar valt hier gemiddeld genomen de meeste neerslag. Ondanks het feit dat het de helft van de dagen regent op Anguilla zorgt de regen hier maar zelden voor problemen. De buien zijn er hevig maar kort en zullen door de zuidoost passaat snel weer weggeblazen worden. Van juni tot en met december kunnen er op Anguilla tropische stormen en orkanen voorkomen. Meestal slaan deze het eiland over maar soms kan een orkaan of een tropische storm hier vernietigende gevolgen hebben.

Bekijk ook: Klimaatinfo Anguilla

Geografie

Anguilla ligt in het noordoostelijke deel van de Caribische zee. Het land behoort tot de Kleine Antillen. Ten noorden van het eiland ligt het Franse deel van het eiland Sint Maarten. Deze twee eilanden worden van elkaar gescheiden door middel van de het kanaal van Anguilla. Bij Anguilla behoren de meerdere  kleine eilanden, de bekendste hiervan zijn Anguillita, Dog Island, Prickly Pear Cays, Sandy Island, Scrub Island, Seal Island en Sombrero. Deze zijn op enkele toeristische nederzettingen na geheel ombewoond. Het eiland Sombrero dat het verst van het hoofdeiland afligt, is in de negentiende geheel ontgint voor de fosfor die er op het eiland te vinden was. Het hoogste punt van Anguilla is de heuvel Crocus Hill die vijfenzestig meter boven de Caribische zee uitsteekt. De binnenlanden van Anguilla bestaat voornamelijk uit regenwoud en licht bebossing. De hoofdstad The Valley is de grootste plaats van het eiland al wonen hier maar krap aan tweeduizend mensen. In totaal wonen er niet iets minder dan veertienduizend mensen op het eiland.

Reisadvies

Er gelden geen bijzondere reisadviezen voor een reis naar Anguilla. Op het eiland is geen Nederlandse Ambassade. In de stad Port of Spain op Trinidad en Tobago is er wel een Nederlandse Ambassade te vinden. Op het eiland komt geen zware criminaliteit voor. Wel kunnen er in de toeristische gebieden en in de grotere plaatsen van het land zakkenrollers en gauwdieven voorkomen. Van juni tot en met november kunnen er tropische stormen en orkanen in het gebied rond Anguilla voorkomen. In augustus, september en oktober is de orkaandreiging het grootst. Voor een reis naar Anguilla gelden geen verplichte inentingen behalve als je uit een land komt waar er gele koorts heerst. Een DTP-inenting wordt echter wel geadviseerd.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Anguilla dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op de dag van vertrek uit het land nog minimaal zes maanden geldig is. Dit geldt voor alle reizigers dus ook voor kinderen onder de twaalf jaar. Als je langer dan negentig dagen in het land wil verblijven dien je een visa aan te vragen bij de ambassade van het land. Dit kun je in Nederland regelen bij de ambassade van het Verenigd Koninkrijk in Den Haag.

Infotabel

Hoofdstad The Valley
Telefoon (landcode) 1264
Internetdomein .ai
Taal/talen (officieel) Engels
Taal/talen (spreektaal) Engels en Anguilliaans Creools
Religie(s) Christendom
Tijdzone(s) UTC-4
Tijdsverschil zomer Op Anguilla is het 5 uur vroeger dan in Nederland
Tijdsverschil winter Op Anguilla is het 6 uur vroeger dan in Nederland
Zomertijdregeling nee
Valuta Oost-Caribische dollar

Links

Over Anguilla is op internet nog veel meer handige informatie te vinden. Wie in een zoekmachine zoekt die zal duizenden websites tegenkomen, waarbij de ene website beter is dan de andere. Onderstaande websites bieden goede informatie en tips over Anguilla:

Anguilla in één dag
Anguilla informatie
Anguilla toerisme
bijzondere plaatsen op Anguilla
waar overnachten op Anguilla
winterzon

Beoordelingen

  simon I    18 april 2017 om 16:56

  Een heel leuk eiland lekker rustig, weinig vakantiegangers en heel veel zon. Ik ga er vaak heen, mijn tante woont daar namelijk. hele mooie natuur en een echt vakantie gevoel!

  cultuur
  vakantiegevoel
  eten & drinken
  infrastructuur
  stranden
  winterzon
  wintersport
  winkelen
  uitgaansleven
  natuur
  prijspeil
  veiligheid

  Plaats uw ervaring/beoordeling voor Anguilla

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  cultuur
  vakantiegevoel
  eten & drinken
  infrastructuur
  stranden
  winterzon
  wintersport
  winkelen
  uitgaansleven
  natuur
  prijspeil
  veiligheid