Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is het deel van Amerika dat ten zuiden van de grens Panama-Colombia ligt. Het is het meest groene werelddeel, iets wat het vooral te danken heeft aan het immense Amazonegebied. Zuid-Amerika bestaat voor een redelijk groot deel uit tropisch regenwoud. Hebzucht van de mens zorgt ervoor dat de hoeveelheid regenwoud dagelijks met vele hectares tegelijkertijd slinkt. De rol van dit gebied als de longen van de aarde wordt dan ook steeds meer bedreigd.

Landen in Zuid-Amerika

Argentinië

Argentinië

Argentinië of zoals we officieel moeten zeggen de Argentijnse Republiek is een groot land in Zuid-Amerika dat officieel sinds 1816 bestaat.  Argentinië is het grootste Spaanstalige land ter wereld en het grootste land in Zuid-Amerika. Argentinië is het land van de tango, de gaucho’s en de Pampa’s. Door de uitgestrektheid van het land komen er grote verschillen voor tussen de verschillende delen van het land. Zo is het noordelijke deel van het land bedekt met tropisch regenwoud en ligt er op de hoogste toppen van het Andesgebergte eeuwige sneeuw.

Lees alles over Argentinië

Bolivia

Bolivia

Bolivia is een republiek in het centraal westelijke deel van Zuid-Amerika. Het huidige Boliva is pas laat ontstaan en is de loop van zijn betaan een behoorlijk struk kleiner geworden. Bolivia is niet het eerste land waar je aan denk als je een bezoek wilt brengen aan Zuid-Amerika. Toch heeft het land bijzonder veel te bieden. Met name het gebied rond de Andes is erg mooi. Met de prachtige zoutvlakte van Salar de Uyuni en het Titicacameer. Maar ook andere delen van het land zijn zeker de moeite waard voor een bezoek.

Lees alles over Bolivia

Brazilië

Brazilië

Brazilië of zoals je officieel moet zeggen de Federale Republiek Brazilië ligt in het centraal oostelijke deel van Zuid-Amerika en beslaat bijna de helft van dit continent. Brazilië is sinds het begin van de negentiende eeuw een zelfstandig land. Daarvoor was het een kolonie van Portugal. Brazilië is al jarenlang één van de populairste toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika. Dit is niet zo gek als je beseft wat het land allemaal te bieden heeft. Van prachtige grote steden met bijzondere architectuur tot uitgestrekte oerwouden en van prachtige stranden tot het onbegaanbare Amazonegebied je komt het hier allemaal tegen.

Lees alles over Brazilië

Suriname

Suriname

In het noordoostelijke deel van Zuid-Amerika ligt Suriname. Het land is lange tijd onderdeel geweest van het Koninkrijk der Nederlanden.Er komen echter wel veel Nederlandse toeristen naar Suriname toe. Veelal zijn dit Surinamers die in Nederland wonen en hier hun familie gaan bezoeken. In Nederland wonen ongeveer 350.000 Surinamers.

Lees alles over Suriname