Noord-Amerika

Het continent Noord-Amerika beslaatverenigdestaten32 officieel het hele noordelijke deel van Amerika. Wij hebben er echter voor gekozen om een verschil te maken tussen Noord- Midden- en Zuid-Amerika en deze allemaal een eigen pagina te geven. Wat in praktijk inhoud dat alleen de Verenigde Staten van Amerika en Canada in Noord-Amerika liggen. Dit deel van het continent wordt omringt door verschillende zeeën en grenst in het zuiden aan Mexico. In het westen grenst het continent aan de Grote Oceaan, in het oosten aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden aan de Golf van Mexico en in het noorden aan de Noordelijke IJszee. In zijn geheel is Noord-Amerika het op twee na grootste continent ter wereld, alleen Azië en Afrika zijn groter. De belangrijkste taal van zowel de Verenigde Staten van Amerika en Canada is Engels daarna Frans en Spaans. Het belangrijkste geloof is het christendom en het merendeel van de bevolking leeft van de handel, landbouw en toerisme.

Noord-Amerika heeft regelmatig te kampen met natuurrampen, Zo komen in grote delen van het continent met regelmaat grote bosbranden voor, wordt het zuiden en oosten van de Verenigde Staten van Amerika geteisterd door orkanen en heb je in het land ook te maken met een fenomeen dat “Tornado Alley” heet. Op Hawaï een van de Amerikaanse staten kunnen er vulkaanuitbarstingen voorkomen.

Landen in Noord-Amerika

Canada

Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. Het is het grootste land van Amerika en het op één na grootste ter wereld. De grenzen worden in het zuiden en westen gevormd door de Verenigde Staten van Amerika, de rest van het land wordt omgeven door zeeën waarvan een deel uit ijszee bestaat. De naam Canada is afgeleid van het Indiaanse woord voor nederzetting, kanata.

Lees alles over Canada

Verenigde Staten van Amerika

Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is een groot land dat bestaat uit 50 staten en een paar eilandgebieden waaronder Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Guam. De Verenigde Staten van Amerika wordt vaak aangeduid als Verenigde Staten (zonder de toevoeging ‘van Amerika’) of VS.

Lees alles over Verenigde Staten van Amerika