Engeland

Engeland is onderdeel van het engeland-hoofdfotoVerenigd Koninkrijk en ligt samen met Schotland en Wales op het eiland Groot-Brittannië. Vaak als met het over Engeland heeft dan bedoeld men het Verenigd Koninkrijk of het eiland Groot-Brittannië. Dit is echter verkeerd, aangezien Engeland slechts een onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk.

Engeland wordt al sinds de prehistorie bewoond. Bewoning vond hoofdzakelijk plaats in het zuidelijke deel van het land. In deze periode was Engeland verbonden door middel van een landstrook met het vaste land van Europa. Later steeg het waterpeil en verdween deze landbrug waardoor Groot-Brittannië een eiland werd. In Engeland zijn nog enkele monumenten uit de oudheid bewaard gebleven. Denk hierbij aan heuvel van Silbury en aan Stonehedge.

Rond het begin van de jaartelling proberen de Romeinen Groot-Brittannië te veroveren. Dit lukte gedeeltelijk de grenzen van het Romeinse rijk zijn nog steeds zichtbaar in het land. De Romeinen zouden tot het begin van de vijfde eeuw in Engeland verblijven. Hierna volgde de Angelsaksische periode. Diverse Germaanse stammen vestigen zich in het land en de Britten werden langzaamaan verdreven. In de tiende eeuw na Christus werd het Koninkrijk Engeland gevestigd. Dit koninkrijk zou met een korte tussenperiode tot het begin van de achttiende eeuw bestaan. In deze periode maar ook daarna voerde Engeland bijna continue oorlog met Frankrijk. De Slag bij Trafalgar en de Slag bij Waterloo zijn de bekendste overwinningen van Engeland op Frankrijk.

In de Eerste en de Tweede Wereldoorlog slaan deze voormalige gezworen vijanden de handen ineen om samen met de andere geallieerde troepen een eind aan de oorlogen te maken. Beide oorlogen hebben diepe sporen achtergelaten in Engeland.
Na de Tweede Wereldoorlog begonnen er in Engeland belangrijke politieke veranderingen te komen. Deze hebben mede dankzij Margaret Tatcher geleidt tot het huidige Engeland. De laatste decennia is Engeland meerdere malen in en uit depressies geslopen maar het ergste lijkt echter achter de rug.

Gemiddelde beoordeling van Engeland

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met Engeland.


Bezienswaardigheden

In Engeland zijn er net als in de andere landen van het Verenigd Koninkrijk tal van bezienswaardigheden te vinden. Sommige van deze bezienswaardigheden zijn wereldberoemd. Denk hierbij aan Stonehenge, Cornwall, de historische stad Bath en de Cliffs of Dover. In de hoofdstad Londen alleen al zijn er tal van prachtige bezienswaardigheden te vinden. De Tower Bridge, National Gallery, Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral en de Big Ben zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Maar ook andere steden, dorpen en gebieden hebben meer dan genoeg te bieden wat dacht je van de Kathedraal van Durham, het Eden Project bij Cornwall, Windsor Castle of het voetbalstation van Manchester United, Old Trafford. Veel van de bezienswaardigheden die in Engeland te vinden zijn hebben te maken met de lange roerige geschiedenis van het land.
Veel toeristen komen naar Engeland toe om hier van de schitterende natuur van het land te genieten. Er zijn in Engeland talloze kilometers aan wandelpad te vinden. De mooiste wandelgebieden en wandelpaden van Engeland zijn The Ridgeway, Malvern Hills, Hangers Way, The Coleridge Way en het gebied rond York.
Er zijn in Engeland enkele prachtige musea te vinden de grootste en de belangrijkste zijn te vinden in Londen. je moet hierbij dan denken aan het British Museum, Museum of London, Tate Gallery, en de National Gallery. Andere bekende musea in Engeland zijn de Bolton Art Gallery, het Jane Austen Centre in Bath, het Fitzwilliam museum in Cambridge en het Roald Dahl Museum in Buckinghamshire.

UNESCO

Er zijn in Engeland enkele tientallen inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van de Unesco te vinden. Dit aantal zal de komende jaren alleen nog maar verder oplopen. Sommige van de inschrijvingen in Engeland zijn grensoverschrijdend en moet het land delen met één van de andere landen van het Verenigd Koninkrijk. De inschrijving “grenzen van het Romeinse Rijk”moet het Engeland delen met Duitsland. De eerste inschrijving vond pas plaats in 1986, toen werd het kasteel en kathedraal van Durham, de Ironbridge-kloof, Studley Royal Park, Stonehedge en de Kastelen en stadsmuren van King Edward in Gwynedd aan de lijst toegevoegd. In de jaren die volgende werden enkele van Engeland bekendste monumenten aan de lijst toegevoegd. Je moet hierbij denken aan Bath, de Tower of London, Canterbury Cathedral, Westminster Abbey en Greenwich. Er is in Engeland één bedreigd werelderfgoed te vinden. Het gaat hierom de Maritieme handelsstad Liverpool. Dit werelderfgoed wordt bedreigd omdat de lokale regering het havengebied wil saneren.

Klimaat

Weersverwachting Engeland

vandaag
26° / 14°
morgen
29° / 16°
20 jul
25° / 17°
21 jul
21° / 16°
22 jul
22° / 14°

Engeland heeft een gematigd maritiem klimaat waarbij de gemiddelde jaarlijkse neerslag een stuk lager ligt dan in de andere delen van Groot Brittannië. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in sommige delen van Engeland is zelfs zo laag dat hier minder regen valt dan dat we gewend zijn van het mediterrane klimaat.

Het klimaat van Engeland wordt sterk beïnvloed door de ligging van het land aan de Noordzee, de Ierse Zee en de Atlantische zee. Mede hierdoor worden de temperaturen het gehele jaar wat getemperd. Dit houdt in dat de temperatuur in de zomermaanden maar zelden boven de dertig graden Celsius komt. De gemiddelde dagtemperatuur in deze periode ligt rond de tweeëntwintig graden Celsius. In de wintermaanden zorgt deze invloed ervoor dat er maar zelden lange periodes van vorst en of nachtvorst voorkomen. De gemiddelde dagtemperatuur in de winterperiode ligt rond de zeven graden Celsius. Hiermee lijkt het klimaat van Engeland in veel gevallen op het klimaat in Nederland. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in Engeland ligt rond de zevenhonderd millimeter wat iets minder is dan wat wij in Nederland gewend zijn. Kijkend naar het weer in Engeland, is de periode juni tot en met augustus de beste reistijd voor Engeland. De maanden mei en september kunnen ook prima zijn als reismaand.

Er kunnen in Engeland zware windstoten voorkomen. Deze windstoten zijn meestal het gevolg van depressies op zee. Er zijn in Engeland zelfs windstoten van orkaankracht gemeten.

Bekijk ook: klimaatinfo Engeland

Geografie

Engeland ligt op het zuidoostelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. In het noorden grenst het aan Schotland en in het westen aan Wales. Dit zijn gelijk de enige landen waar Engeland landsgrenzen mee heeft. De plaats Dover ligt slecht 35,4 kilometer van het Europese vaste land vandaan. De stad wordt gescheiden van Frankrijk door het Kanaal. Engeland grenst in het oosten aan de Noordzee en in het westen aan de Ierse Zee. Engeland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Naast de buurlanden Wales en Schotland maakt ook Noord-Ierland onderdeel uit ven het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast behoren nog een aantal overzeese gebieden en enkele kroonbezittingen tot het Verenigd Koninkrijk.
Engeland bestaat uit negen regio’s die weer onderverdeeld zijn in verschillende graafschappen die weer onder verdeeld zijn in boroughs. Dit systeem is in de laatste honderd jaar meerdere keren aangepast en veranderd. Bij Engeland behoren enkele eilanden en eilandengroepen. De bekendste hiervan zijn het eiland Wight, de Scilly-eilanden en Lundy.
De grootste en langste rivier van Engeland is de Theems deze loopt 336 kilometer door Engeland heen voordat hij uitmondt in de Noordzee. Andere bekende rivieren in Engeland zijn de Ouse, de Trent, Humber en de Tees. Lake Windere is het grootste meer van Engeland. Het hoogste punt van Engeland is te vinden in het Lake District. De Scafell Pike is 978 meter hoog.
De grootste stad van Engeland is de hoofdstad Londen. Hier wonen meer dan zeven miljoen mensen. Andere grote steden in Engeland zijn Birmingham, Liverpool, Leeds, Sheffield, Bristol, Manchester en Leicester.

Reisadvies

Voor Engeland gelden geen bijzondere reisadviezen. Sinds de aanslagen van elf september 2001 moet je ook in Engeland rekening houden met een verhoogde terreurdreiging. Met name op plaatsen waar veel buitenlanders bij elkaar komen en op luchthavens, trein- en metrostations.
Het is hier verboden om drugs te bezitten en te verhandelen. Op het smokkelen van drugs en seksuele handelingen met kinderen staan hier zware straffen. Bij wandelingen in de natuur is het verstanding om naderhand te controleren op tekenbeten. Deze insecten zijn de drager van de ziekte van lyme. 

Reisdocumenten

Voor alle reizigers geldt dat men in het bezit moet zijn van een geldig paspoort. Alleen Britse staatsburgers vormen hier een uitzondering op. Voor reizigers uit de Europese Unie en de meeste andere westerse landen geld dat er geen visum nodig is. Wel moet er dan een ETA voor het Verenigd Koninkrijk aangevraagd worden. Reizigers uit alle andere landen moeten een visum aanvragen bij het consulaat. 

Infotabel

Hoofdstad Londen
Telefoon (landcode) 44
Internetdomein .uk
Taal/talen (officieel) Engels
Taal/talen (spreektaal) Engels
Religie(s) Anglicaans
Tijdzone(s) UTC+0
Tijdsverschil zomer In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland
Tijdsverschil winter In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland
Zomertijdregeling ja, deze loopt gelijk met die van Nederland
Valuta pond sterling

Links

Over Engeland is op internet nog veel meer handige informatie te vinden. Wie in een zoekmachine zoekt die zal duizenden websites tegenkomen, waarbij de ene website beter is dan de andere. Onderstaande websites bieden goede informatie en tips over Engeland:

Engeland informatie
steden in Engeland
goedkoop naar Engeland
de mooiste dorpjes van Engeland
Engeland startpagina

Foto's van Engeland

Beoordelingen

Plaats uw ervaring/beoordeling voor Engeland

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid