India

Nepal of zoals we officieel moeten india-7zeggen de Republiek India ligt in het zuiden van Azië en is voor het overgrote deel een schiereiland dat in het zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in oosten aan de Golf van Bengalen. India heeft landsgrenzen met Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myammar en Bangladesh. India is na China het land met de meeste inwoners ter wereld. Volgens sommige cijfers zal over enkele tientallen jaren India zelfs het drukst bevolkte land ter wereld zijn. Het land dankt zijn naam aan de rivier de India. Ten tijde van de Grieken heette het gebied achter deze rivier India, een gebied dat niet bezet was en maar weinig over bekend was. Toch gaat de geschiedenis van het huidige India behoorlijk ver terug, de eerste tekenen van mensen die in dit gebied hebben rondgetrokken stammen van meer dan de 40.000 jaar geleden. De oudste permanente nederzettingen in dit deel van Azië zijn ongeveer 9.000 jaar oud. Deze ontwikkelde tot een van de oudste beschavingen ter wereld en kenden hun hoogte punt ongeveer 5.000 jaar geleden. De eerste teruggevonden geschriften stammen uit de achtste tot zesde eeuw voor onze jaartelling. Deze geschriften waren in het Sanskriet een voorloper van de huidige taal in India, het Hindi. Deze taal is sterk beïnvloed door verschillende Europese talen. Dit waarschijnlijk doordat het huidige India meerdere malen te maken heeft gehad met invasies vanuit Europa. Verschillende stammen en koninkrijken, zoals de Grieken en de Macedoniërs onder leiding van Alexander de Grote hebben geprobeerd om India in te nemen. Dit zou echter duren tot de zeventiende eeuw. Het waren de Portugezen die als eerste een permanente kolonie vestigden in het huidige Goa, later zouden de Fransen dit voorbeeld vormen. Halverwege de negentiende eeuw zou heel India onder het bestuur van het Verenigd Koninkrijk komen te staan en werd het onderdeel van het Britse Rijk. Na een korte geweldloze opstand werd India in 1947 een onafhankelijk land. Een deel van het toenmalige India werd door de Britten echter omgedoopt tot de moslimstaat Pakistan. De vorming van deze grens zorgt tot op de dag van vandaag voor problemen. Het deel wat ooit bekendstond als Oost-Pakistan heeft zich middels een burgeroorlog van de andere delen van Pakistan afgescheiden en staat tegenwoordig bekend als Bangladesh.

Gemiddelde beoordeling van India

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met India.


Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheid van India is de Taj Mahal. Dit mausoleum werd in de eerste helft van de zeventiende eeuw gebouwd in Agra in opdracht van de Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk. Dit architectonische hoogtepunt wordt gezien als het belangrijkste overblijfsel van deze heerschappij. De resten van Shah Jahan en zijn vrouw Mumtaz Mahal liggen in de Taj Mahal. Voor de Hindoes is de heilige stad Varanasi de belangrijkste plaats in India. Je kunt Varanasi zien als het Mekka van de Hindoes. De meeste religieuze rituelen en ceremonies worden gehouden in de buurt van de Manikarnika Ghat plaats bij de rivier de Ganges. De meeste toeristen die geen Hindoe zijn mijden de stad omdat het er erg vies en druk is. In het noordelijkste puntje van India ligt de stad Amritsar. Deze stad is het centrum van het Sikhisme en behoort tot de mooiste steden van het land. Doordat hij in de buurt van de Pakistaanse grens ligt zijn reizen naar Amritsar niet veilig. De drukst bezochte toeristische plaats in India in Gao. Dit deel van India werd in de vorige eeuw ontdekt door de hippies en die zijn er nooit meer weggegaan. De zonovergoten palmstranden van Goa zijn nog steeds erg geliefd bij backpackers en zonaanbidders. Andere delen van India die op je lijstje zouden moeten staan voor een rondreis door het land zijn Rajasthan, Kerala, Odisha, Ladakh en Sikkim. Steden die een bezoek verdienen zijn Mumbai, New Delhi, Agra, Jodhpur en Chennai.

UNESCO

India heeft in 2018 zesendertig inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het gaat hierbij om acht natuurlijke en achtentwintig culturele inschrijvingen. In 1983 werden de eerste vier inschrijven in India toegevoegd door de Unesco. Het ging hierbij om de grotten van Ajanta, de grotten van Ellora, het Fort van Agra en de Taj Mahal. De laatste is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van India en wordt jaarlijks door vele miljoenen toeristen bezocht. Een jaar later volgenden de Zonnetempel van Konarak, en de monumentengroep bij de stad Mahabalipuram. In 185 zouden pas de eerste natuurlijke inschrijvingen van India een plaats krijgen op de Unesco werelderfgoedlijst. Toen werden namelijk de nationale parken Kaziranga en Keoladeo en het wildpark Manas toegevoegd. De culturele inschrijvingen hebben veelal te maken met de rijke culturele achtergrond van het land. In India zijn er vele duizenden tempels, grotten en archeologische vindplaatsen, de belangrijkste en meest bijzondere hebben een plekje gekregen op de lijst van de Unesco. Een aantal inschrijvingen die uit de toon vallen zijn het architecturaal werk van Le Corbusier, dat India met enkele andere landen moet delen en de bergspoorwegen van India.

Klimaat

Weersverwachting India

vandaag
0° / 0°
morgen
0° / 0°
19 jan
0° / 0°
20 jan
0° / 0°
21 jan
0° / 0°

Er komen in India meerdere klimaatsoorten voor, in totaal zeven verschillende verdeeld over het land. In de hoogste delen van de Himalaya komt het hooggebergteklimaat voor. Deze klimaatsoort heeft veel overeenkomsten met het toendraklimaat maar onderscheidt door de grote hoogte waar het klimaat te vinden is. De temperatuur ligt er het gehele jaar onder de nul graden Celsius. De grond is hierdoor altijd bevroren, dit fenomeen staat ook wel bekend als permafrost. In de lagergelegen berggebieden in het noorden en noordoosten komt het gematigd Chinaklimaat voor. Weer lager kom je er het warme Chinaklimaat en het tropisch savannaklimaat tegen.  In het westen en noordwesten van India komt het woestijnklimaat en het steppeklimaat voor. Het steppeklimaat komt ook voor in zuidelijke deel van India. Aan de kust in het westen kom je er het tropisch moessonklimaat tegen. Deze klimaatsoort is tevens te vinden op verschillende eilanden die tot India behoren tegen. In het oosten van India is van mei tot en met september het regenseizoen. Tijdens deze maanden valt er behoorlijk wat neerlag wat op zijn beurt weer kan zorgen voor overstromingen en aardverschuivingen. Het is dan ook verstandig om je reis aan te passen aan het klimaat in India. In het noorden van India zal de meeste neerslag als sneeuw naar beneden komen en zelfs in de centrale delen van India heb je in de wintermaanden zelfs een kleine kans op sneeuw.

Bekijk ook: Klimaatinfo India

Geografie

In India komt een grote verscheidenheid aan verschillende landschappen voor. Van eeuwige sneeuw tot woestijnen en van regenwouden tot uitgestrekte vlaktes, je komt het er allemaal tegen. Het land ligt op het Indisch schiereiland dat je geografisch in drie delen kun onderverdelen. Het noorden van India wordt gevormd door de grotere Himalaya. In dit gebergte ligt de Kanchenjunga die met een hoogte van 8598 meter de hoogste berg van het land is en de op twee na hoogste ter wereld. Na het gebergte kom je een vlakte tegen met daarin de grote rivieren van India. De Ganges en de Brahmaputra, die beide in de Himalaya ontspringen, behoren tot de belangrijkste rivieren van dit deel van India. Door de aanwezigheid van deze rivieren is dit deel van India erg vruchtbaar, hoewel er in het westen ook een woestijn te vinden is. Het zuiden van India wordt gevormd door het Dekan plateau. Dit plateau wordt ingesloten door de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en verschillende bergketens in het noorden.
Naast de Ganges en de Brahmaputra, zijn de Yamuna, de Godavari, de Krishna en de Indus de belangrijkste rivieren van het land. De Indus zelf is niet een hele belangrijke rivier voor India, maar is wel de naamgever van het land. De grootste stad van India is Bombay, volgens schattingen in 2001 zouden er meer dan twaalf miljoen mensen moeten wonen, ondertussen kunnen hierbij nog wel enkele miljoenen worden opgeteld. De grootste metropool van het land is die van Delhi, er zouden in totaal meer dan zevenentwintig miljoen mensen moeten wonen. Het is hiermee de vijfde grootste metropool ter wereld. Andere steden met meer dan vijf miljoen inwoners in India zijn Bangalore, Haiderabad, Ahmedabad, Madras, Calcutta en Poona.

Reisadvies

Het reisadvies voor India staat al enige jaren op waakzaamheid betrachten. Dit geldt voor het gehele land behalve in het noordwesten en het noordoosten daarvoor geldt dat alleen noodzakelijk reizen worden toegestaan. De gehele grens met Pakistan wordt gezien als een uiterst gevaarlijk en alle reizen naar dit gebied worden afgeraden. Deze adviezen voor India zijn erg aan verandering onderhevig. Voor je een vakantie of reis boekt naar India kun je het beste de actuele situatie controleren. Zo weet je welke regio’s wel of geschikt zijn om te bezoeken. Er zijn de laatste jaren redelijk wat aanslagen geweest in India, vaak zijn dit plaatsen waar veel westerlingen te vinden zijn. Je kunt het beste dan ook grote mensenmassa’s of plekken waar veel toeristen samenkomen vermijden. Het verkeer in India wordt gezien als onvoorspelbaar en onmogelijk. Zelf een auto besturen in India is niet heel verstandig, je kunt beter gebruik maken van taxi’s en persoonlijke chauffeurs. Het gehele grensgebied met Pakistan wordt gezien als een zeer onveilig gebied waar met regelmaat schietincidenten voorkomen. Voor de deelstaten Tripura, Nagaland en Manipur geldt dat alleen noodzakelijk reizen worden toegestaan. Verder geldt voor grote delen van het land dat je als toerist beter niet alleen kunt reizen. Op veel plaatsen zijn er groepen actief die het met name gemunt hebben op toeristen en rijkere inwoners van het land. In de meeste toeristische gebieden van India en met name in de deelstaat Goa is er veel criminaliteit. Kijk met name uit voor oplichters.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor India behalve als je uit een gele koorts gebied komt. Er worden echter wel inentingen aanbevolen tegen buiktyfus en hepatitis A.

Reisdocumenten

Voor een reis naar India heb je een geldig paspoort nodig en dien je van tevoren een visum aan te vragen. Ook personen onder de twaalf jaar dienen in het bezit te zijn van een eigen reisdocument en een visum. Dit visum dien je van tevoren aan te vragen bij de Indiase ambassade in Amsterdam. Naast dit algehele visum gelden er voor sommige regio’s extra eisen die aan de vergunningen voor toeristen worden gesteld. De vergunningen voor de protected en restricted areas worden veel minder snel afgegeven als een gewoon visum en het kans soms weken duren voordat je hier duidelijkheid over hebt. In de meeste gevallen gaat het hierbij om gebieden die in de buurt van de grens met China of Pakistan liggen. Besluit je deze regio’s toch in te gaan zonder geldige visum dan staan hier zware straffen op. De precieze regelgeving van deze vergunningen en visums zijn zeer aan verandering onderhevig.

Vergeet geen visum voor India aan te vragen. Wie op “Visum India” googelt die kan uit een groot aantal visumbureaus kiezen. Er zitten wel wat verschillen in service en prijzen. Bij een site zoals e-visums.nl heb je een 24/7 Nederlandse klantenservice en kun je behalve met creditcard of PayPal ook met iDEAL of Bancontact betalen. Het is raadzaam om vooraf alles goed te lezen over de aanvraagprocedure van een India-visum. Het aanvraagformulier wordt door redelijk wat mensen als vrij ingewikkeld ervaren.

Infotabel

Hoofdstad New Delhi
Telefoon (landcode) 91
Internetdomein .in
Taal/talen (officieel) Hindi en engels
Taal/talen (spreektaal) Hindi, Engels en vele andere talen
Religie(s) Hindoeïsme en Islam
Tijdzone(s) UTC+5:30
Tijdsverschil zomer In India is het 3 en een half uur vroeger dan in Nederland
Tijdsverschil winter In India is het 4 en een half uur vroeger dan in Nederland
Zomertijdregeling nee
Valuta Indiase roepie

Links

Over India is op internet nog veel meer handige informatie te vinden. Wie in een zoekmachine zoekt die zal duizenden websites tegenkomen, waarbij de ene website beter is dan de andere. Onderstaande websites bieden goede informatie en tips over India:

bezienswaardigheden in India
bijzondere plaatsen in India
winterzon in India

Foto's van India

Beoordelingen

Plaats uw ervaring/beoordeling voor India

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid