Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een land in het Midden-Oosten dat ontstaan is na een samenwerkingsverband tussen zeven emiraten. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de emiraten Oman, Qatar en Bahrein ook onder te brengen in dit land maar hierover konden geen definitieve afspraken worden gemaakt. Tegenwoordig zijn de Verenigde Arabische Emiraten één van de rijkste landen ter wereld en behoord het land tot de snelst groeiende economieën.
Deze regio wordt al vele duizenden jaren bewoond en de eerste permanente bewoning komt hier voor 5.000 jaar voor Christus. Het volk dat hier leefden stond vooral bekend om zijn handelsgeest. In de zevende eeuw na Christus heeft de profeet Mohammed de meeste inwoners van het land tot de islam bekeerd en sindsdien zijn zo goed als alle inwoners van het Arabisch schiereiland moslim. Het waren de Portugezen die hier in de vijftiende eeuw als eerste Europeanen delen van het land bezette en overheerste. Later hebben de Britten het voor het zeggen gehad in deze regio.
In 1971 kwam door de samenwerking van de emiraten Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah het land de Verenigde Arabische Emiraten tot stand.
De emiraten vormen dan wel samen één land maar er is veel rivaliteit onder elkaar. Vooral de emiraten Abu Dhabi en Dubai zijn in een soort van concurrentie strijd verwikkeld waardoor er steeds grotere en duurdere bouwprojecten gestart worden.
De oliewinning is de belangrijkste inkomstenbron van het land. De inkomsten hieruit zijn zo hoog dat inwoners van het land geen belasting hoeven te betalen en dat onderwijs en medische voorzieningen gratis zijn. Zelfs voor inwoners van het land die in het buitenland studeren of werken worden deze

Gemiddelde beoordeling van Verenigde Arabische Emiraten

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met Verenigde Arabische Emiraten.


Bezienswaardigheden

De grootste en bekendste bezienswaardigheid van de Verenigde Arabische Emiraten is de stad Dubai. Deze stad staat vol met bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, het Dubai Museum, de Burj Al Arab(volgens eigen zeggen het enige 7 sterren hotel ter wereld) en de immense skihal in de Mall of Emirates. In de stad zijn verder nog verschillende prachtige wijken te vinden die elk een eigen karakter hebben.
Een activiteit die je niet gemist mag hebben tijdens een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten is een woestijnsafari. Dit wordt ook wel dune bashing genoemd. In het emiraat Umm Al Qaywayn ligt het Dreamland Aqua park het grootste wateraprk van de Verenigde Arabische Emiraten.
In de Hoofdstad Abu Dhabi staat de Sjeik Zayed-moskee de grootste moskee van het land. In de verschillende emiraten zijn er tal van musea te vinden zoals het Nationaal Museum van Ras al-Khaimah en het Nationaal Museum Zayed. Er zijn zelfs vergevorderde plannen om een Guggenheim Museum te bouwen in Abu Dhabi.
Bij de stad Al Ain vind je de grootste en mooiste dierentuin van het land. Tot de grootste bezienswaardigheden van de Verenigde Arabische Emiraten behoren ook de vele immense winkelcentra. Vooral in Dubai zijn er meerdere enorme winkelcentra te vinden. Hiervan is de Dubai mall de grootste. Wil je echter de sfeer van het land proeven zal je een locale markt of souq moeten bezoeken. Vooral de kruidenmarkt in de wijk Diera is erg populair.

UNESCO

Sinds 2011 hebben de Verenigde Arabische Emiraten één inschrijving op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De officiële inschrijving luid ‘Culturele sites van Al Ain (Hafit, Hili, Bidaa Bint Saud en oasegebieden)’. Het gaat hier om enkele historische plaatsen die in de stad Al Ain en in de omgeving van de stad liggen. Deze stad ligt op het grensgebied met Oman en heet in Omaanse deel van de stad heet Al Buraimi.

Klimaat

Weersverwachting Verenigde Arabische Emiraten

vandaag
39° / 32°
morgen
39° / 31°
15 jun
41° / 31°
16 jun
42° / 31°
17 jun
41° / 33°

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een warm woestijnklimaat met veel warme hete dagen gedurende het gehele jaar. In de zomermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur hier boven de veertig graden Celsius en zijn temperaturen boven de vijftig graden Celsius geen uitzondering. In de avond en nacht koelt er behoorlijk af maar de kwik komt er in deze maanden maar zelden onder de vijfentwintig graden Celsius.
De gemiddelde jaarlijkse neerslag is hier te verwaarlozen. Alleen in het noordoosten in de hoger gelegen delen in het Hadjar-gebergte kan de gemiddelde neerslag wat hoger liggen. Hier is in zeldzame gevallen zelfs sneeuwval mogelijk.
Ondanks dat er zo goed als geen neerslag valt in de Verenigde Arabische Emiraten is hier toch een erg hoge luchtvochtigheid. Dit heeft alles te maken met de aanwezigheid van de Perzische Golf en de temperatuur van het zeewater.
De zonnekracht in de Verenigde Arabische Emiraten is behoorlijk hoog zelfs op de dagen dat er maar een waterig zonnetje tevoorschijn komt.

Bekijk ook: klimaatinfo Verenigde Arabische Emiraten

Geografie

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in het Midden-Oosten in het noordoostelijke deel van het Arabisch schiereiland. Het land bestaat uit de zeven emiraten Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah. Hiervan is Abu Dhabi verreweg de grootste. De Verenigde Arabische Emiraten hebben landsgrenzen met Oman en Saoedi-Arabië en ligt aan de Golf van Oman en de Perzische Golf.
Het overgrote deel van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit woestijn. De Rub al Khali is de grootste en bekendste woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. In het noordwesten liggen de uitlopers van het Hadjer-gebergte. Hier vind je met 1910 meter het hoogste punt van het land. Deze berg heeft echter geen naam en heeft zijn hoogste piek net over de grens met Oman waar hij Jabal Bil Ays. De berg Jabal Yibir is met 1.527 de hoogste berg met een naam in de Verenigde Arabische Emiraten.
Er zijn in de Verenigde Arabische Emiraten geen rivieren te vinden. Er zijn alleen enkele wadi’s die het grootste deel van het jaar droog staan. Deze wadi’s lopen vanuit het Hadjar-gebergte naar de Perzische Golf toe.
Dubai verreweg de grootste stad van het land dit is tevens de populairste vakantie bestemming binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Andere grote steden in het land zijn Abu Dhabi, Sharjah,Al Ain, Ajman en Ras al-Khaimah.

Reisadvies

Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten staat al enige tijd op de status ‘waakzaamheid betrachten’. Dit heeft voornamelijk te maken met de verschillende spanningshaarden in het Midden-Oosten en deze zouden eventueel over kunnen slaan naar de Verenigde Arabische Emiraten.
Men dient er rekening mee te houden dat er de Verenigde Arabische Emiraten andere normen en waarden gelden dan in Europa. Probeer dan ook waar nodig jezelf aan te passen aan de plaatselijke cultuur en gebruiken om problemen te voorkomen.
Als je gaat varen in de Verenigde Arabische Emiraten mijd dan de eilanden Abu Musa en Thumbs. Hierover heeft Iran het eigendom geclaimd en iedereen die hier in de buurt vaart kan aangeklaagd worden voor spionage.
In de avonduren is het niet verstandig om als vrouw alleen over straat te lopen. Het fotograferen van overheidsgebouwen en overheidsinstanties is hier verboden.

Reisdocumenten

Om te kunnen reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op moment van vertrek uit het land nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten hoef je niet in het bezit te zijn van een visum of andere documenten.
Het is verboden om in de Verenigde Arabische Emiratenpornografisch materiaal te importeren. Verder is het verboden om verdovende middelen mee over de grens te nemen.

Infotabel

Hoofdstad Abu Dhabi
Telefoon (landcode) 971
Internetdomein .ae
Taal/talen (officieel) Arabisch
Taal/talen (spreektaal) Arabisch en Engels
Religie(s) islam
Tijdzone(s) UTC+4
Tijdsverschil zomer In de Verenigde Arabische Emiraten is het 2 uur later dan in Nederland
Tijdsverschil winter In de Verenigde Arabische Emiraten is het 3 uur later dan in Nederland
Zomertijdregeling nee
Valuta VAE-Dirham

Links

Over de Verenigde Arabische Emiraten is op internet nog veel meer handige informatie te vinden. Wie in een zoekmachine zoekt die zal duizenden websites tegenkomen, waarbij de ene website beter is dan de andere. Onderstaande websites bieden goede informatie en tips over de Verenigde Arabische Emiraten:

Verenigde Arabische Emiraten reisinformatie
Verenigde Arabische Emiraten informatie
bijzondere plaatsen in de Verenigde Arabische Emiraten
goedkoop naar de Emiraten
waar overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten
Dubai voor beginners
reisadvies Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Arabische Emiraten bezienswaardigheden

Foto's van Verenigde Arabische Emiraten

Beoordelingen

Plaats uw ervaring/beoordeling voor Verenigde Arabische Emiraten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid