Bahama’s

Het Gemenebest van de Bahama’sAtlantis Hotel in Bahamas2 is een onafhankelijk land in de het Caraïbisch gebied in de Atlantische Oceaan. In totaal bestaat het land uit ongeveer zevenhonderd eiland en enkele duizenden zandplaten. Voordat de Europeanen in dit gebied aankwamen werden de eilanden al enige honderden en misschien wel al duizenden jaren bewoond door verschillende Indianenstammen. Het was Christoffer Columbus die tijdens zijn eerste ontdekkingstocht naar het westen al eerste een van de eilanden van de Bahama’s zag. Hij doopte het eiland om tot San Salvador. Welk eiland dit precies is geweest is heden ten dagen niet meer helemaal duidelijk. Er zijn verschillende onderzoeken naar geweest maar ieder onderzoek had zijn eigen uitkomst. De eilanden San Salvador, Samana Cay en Plana Cays zijn drie mogelijke opties.
De oorspronkelijke inwoners van de eilanden werden meegenomen en als slaven naar de verschillende Spaanse mijnen gebracht. Hierdoor bleven de meeste eilanden lange tijd onbewoond. Dit tot de Britten het gezag in de Bahama’s overnamen en veel Engelsen zich op de eilanden vestigden. Sinds 1973 zijn de Bahama’s geen onderdeel meer van het Verenigd Koninkrijk maar is het nog wel onderdeel van het Gemenebest der naties. Hierdoor is het hoofd van de Britse Monarchie ook tegelijk het officiële staatshoofd van de Bahama’s.
De belangrijkste inkomstenbron van het land is de toeristenindustrie. Deze branche is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het bruto nationaal product van het land. Ongeveer veertig procent van de bevolking is werkzaam in de toeristenindustrie. Daarnaast is het bankwezen en de landbouw een belangrijkste inkomensbron. De Bahama’s staan bekend als een belastingparadijs.
De meeste toeristen die naar de Bahama’s op vakantie gaan komen hier voornamelijk om een onbezorgde zon, zee en strandvakantie te houden. De vele prachtige stranden, de ontelbare eilanden en de vriendelijke inwoners van het land zullen van een bezoek aan de Bahama’s een vakantie maken om nooit meer te vergeten.

Gemiddelde beoordeling van Bahama’s

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met Bahama’s.


Bezienswaardigheden

De meeste toeristen komen naar de eilanden van de Bahama’s toe voor een heerlijke zon, zee en strand vakantie. Toch valt er nog veel meer te zien en te beleven op de verschillende eilanden. Zo staat de hoofdstad Nassau bekend om zijn prachtige koloniale bouwwerken. Tevens zijn er in deze stad enkel musea te vinden. Wat dacht je van het Piratenmuseum of het slavernij en emancipatiemuseum. Deze musea laten je kennis maken met de roerige geschiedenis van de eilanden. Een andere populaire bezienswaardigheid is het Nationale Park Lucayan op het eiland Grand Bahama. In dit park kom je naast zeldzame papegaaien ook prachtige onderwatergrotten tegen. Een van de populairste attracties van de Bahama’s vindt je in de buurt van het hotel Atlantis op Paradise Island. Het waterpark Aquaventure, Atlantis Paradise Island’s Waterpark staat vol met glijbanen meer dan twintig zwembaden en is daarnaast in het bezit van het grootste door mensen gemaakte natuurlijk waterpark. Er leven in dit waterpark meer dan 50.000 vissen. Veel toeristen die naar de Bahama’s komen onder andere om te snorkelen of te duiken. Er zijn in de buurt van de verschillende eilanden dan ook vele duizenden plaatsen te vinden waar je het bijzondere onderwater leven van de Bahama’s kan bewonderen.

UNESCO

Er staan op de werelderfgoedlijst geen plaatsen, bezienswaardigheden, parken of reservaten die tot de Bahama’s behoren.

Klimaat

Weersverwachting Bahama’s

vandaag
30° / 24°
morgen
31° / 23°
26 mei
31° / 24°
27 mei
32° / 25°
28 mei
31° / 25°

De Bahama’s hebben een tropisch savanneklimaat dat onder de invloed staat van de Atlantische Oceaan. Door deze invloed is het klimaat op de Bahama’s met name in de wintermaanden erg aangenaam. In deze periode ligt de gemiddelde temperatuur er boven de vijfentwintig graden Celsius. De gemiddelde neerslag is in deze periode het laagst waardoor de luchtvochtigheid in deze maanden ook een stuk lager ligt dan in de zomermaanden. Tijdens de zomermaanden kan het kwik hier met gemak oplopen richting de veertig graden Celsius. De gemiddelde dagtemperatuur ligt echter net iets boven de dertig graden Celsius. De neerslag cijfers liggen in deze periode erg hoog met name in de maand juni valt er hier bijzonder veel neerslag. De vele neerslag die er op de Bahama’s valt zorgen voor het groene karakter van het eiland. De zomerperiode is ook de periode dat er hier de meeste tropische stormen en orkanen kunnen voorkomen. De grootste kans hierop heb je van juli tot en met oktober. De zonkracht op de Bahama’s is behoorlijk groot het is dus verstandig om een zonnebrand met een hoge factor mee te nemen en hiermee jezelf regelmatig insmeren. Echt koud wordt het nooit op de Bahama’s toch is het verstandig als je het land in de winterperiode bezoekt om een vest of een trui mee te nemen op vakantie. De temperatuur kan in de avond en nacht soms onder de twintig graden Celsius zakken.

Bekijk ook: klimaatinfo Bahama’s

Geografie

De Bahama’s zijn een archipel die uit ongeveer zevenhonderd eilanden en tweeduizend zandplaten bestaat. Al deze eilanden en zandplaten bevinden zich in de Atlantische Oceaan ten oosten van de Amerikaanse staat Florida. Andere eilanden in de buurt van de Bahama’s zijn Cuba, Haïti en de Britse Turks- en Caicoseilanden. Van alle eilanden die tot het land behoren zijn er slecht dertig tot veertig bewoond. De grootste stad van het land en de hoofdstad is Nassau. In deze stad woont ongeveer zeventig procent van de totale bevolking van het land. In de tweede stad van het land Freeport woont slecht tien procent van het aantal inwoner van Nassau. Het grootste tot de Bahama’s behorende eiland is Andros. Ondanks zijn grote, vergelijkbaar met het noordelijke deel van Nederland, wonen er maar weinig mensen op dit eiland. Het koraalrif voor dit eiland behoort tot de grootste ter wereld. Andere noemenswaardige eilanden die tot het land behoren zijn Great Inagua, Graet Abaco, Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked Island, Mayaguana en de Bimini eilanden. De laatstgenoemde liggen slecht op tachtig kilometer van de Amerikaanse kust vandaan. Echte bergen of heuvels zijn er niet te vinden op de Bahama’s. Het hoogste punt van het land Mount Alvernia, ligt slecht op 64 meter boven de zeespiegel. Op de Bahama’s zijn geen noemenswaardige rivieren of meren te vinden.

Reisadvies

Het reisadvies voor de Bahama’s staat al vele jaren op de status waakzaamheid betrachten. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het orkaanseizoen dat hier van juni tot en met november heerst. In deze periode is het verstandig om de weerberichten op de voet te volgen en de lokale nieuwszenders goed in de gaten te houden. Daarnaast komt er op sommige eilanden en in sommige steden zware criminaliteit voor. Met name het eiland Providence staat hierom bekend. Wil je toch een bezoek brengen aan deze eilanden of steden dan doe je er verstandig aan om je kostbaarheden achter te laten in de kluis van het hotel. Sommige wijken en stadsdelen van Nassau staan bekend als onveilig informeer bij de reisleider of bij het hotel waar je beter niet kunt komen.

Reisdocumenten

m een bezoek te kunnen brengen aan de Bahama’s dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst nog minimaal zes maanden geldig is. Een visum is niet nodig als je korter dan drie maanden in het land wilt verblijven. Er zijn verplichte inentingen of vaccinaties als je een bezoek brengt aan het eiland. Alleen als je in een gebied bent geweest waar gele koorts heerst ben je verplicht hiertegen en inenting genomen te hebben.

Infotabel

Hoofdstad Nassau
Telefoon (landcode) 1-242
Internetdomein .bs
Taal/talen (officieel) Engels
Taal/talen (spreektaal) Engels en Creools
Religie(s) Katholiek
Tijdzone(s) UTC-5
Tijdsverschil zomer Op de Bahama’s is het 6 uur vroeger dan in Nederland
Tijdsverschil winter Op de Bahama’s is het 6 uur vroeger dan in Nederland
Zomertijdregeling ja maar deze wijkt gedeeltelijk af van onze zomer en wintertijd. De klok wordt hier verzet op de eerste zondag in november en de derde zondag van februari.
Valuta Bahamaanse dollar

Links

Over de Bahama’s is op internet nog veel meer handige informatie te vinden. Wie in een zoekmachine zoekt die zal duizenden websites tegenkomen, waarbij de ene website beter is dan de andere. Onderstaande websites bieden goede informatie en tips over de Bahama’s:
Bahama’s tips
Bahama’s informatie
Bahama’s bezienswaardigheden
Bahama’s startpagina
winterzon op de Bahama’s

Beoordelingen

Plaats uw ervaring/beoordeling voor Bahama’s

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid