Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en behoort tot de vijftig kleinste landen ter wereld. Het is qua grote ongeveer een derde van Luxemburg. Er wonen hier echter wel meer dan vier miljoen mensen wat Singapore het op twee na dichtbevolkte land ter wereld. Alleen Monaco en Macau hebben een hogere bevolkingsdichtheid. Singapore is jarenlang in het bezit geweest van de grootste haven ter wereld tegenwoordig moet het deze eer laten aan Shanghai. De capaciteit in metrische tonnen tussen deze twee havens is echter ongeveer gelijk.
We komen het land voor het eerst tegen in de veertiende eeuw toen het deel uitmaakte van het Koninkrijk Srivijaya. Na de val van dit koninkrijk werd het eiland omgedoopt tot Singapura en bleef het totdat de westerse beschavingen zich hier melden in de negentiende eeuw zelfstandig. In 1819 werd het huidige Singapore gekoloniseerd door het Verenigd Koninkrijk. Het bleef een Britse kolonie totdat de Britten hier capituleerden in de Tweede Wereldoorlog en de Japanners hier aan de macht kwamen.
Na de oorlog werd het land weer onderdeel van de Britse Koninkrijk totdat het in 1959 zelfbestuur kreeg. Na een korte aansluiting tot de Maleisische federatie behoord het land nu weer tot het Britse Gemenebest.
De laatste decennia heeft Singapore een grote economische groei doorgemaakt en behoord het tot de belangrijkste handelsgebieden ter wereld. Hierdoor is de stad Singapore bijna uit zijn voegen gegroeid en is een groot deel van het land bebouwd. Dit heeft tevens gezorgd voor de schitterende skyline die de stad rijk is. In Singapore zijn er meerdere grote winkelcentra en winkelstraten te vinden het motto is hier dan ook “shop till you drop”.

Gemiddelde beoordeling van Singapore

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met Singapore.


Bezienswaardigheden

De Singapore rivier die dwars door de stad loopt is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Langs de oevers van deze rivier vindt je meerdere gezellige restaurants en cafeetjes. Tevens vindt je hier het populaire uitgaanscentrum Clarke Quay. De Singapore rivier stroomt uiteindelijk in het Marina stuwmeer. Dit immense stuwmeer is erg populair bij watersporters. Je kunt hier onder andere kajakken en surfen.
De mooiste bezienswaardigheid van Singapore is waarschijnlijk de prachtige skyline van de stad. Zeker in de avond en nacht heb je een prachtig uitzicht op de stad vanuit de Marina baai.
In de stad zelf liggen enkele wijken die meer dan de moeite waard zijn. Denk hierbij aan Chinatown en little India.
Wie even de drukte in de stad Singapore wil ontvluchten kan naar één van de kleinere eilanden behorend tot het land Singapore reizen. Het populairste eiland hiervoor Sentosa dat vanuit de stad met monorail of kabelbaan bereikt kan worden. Het eiland Ubin staat bekend om zijn prachtige ongerepte natuur en is alleen per boot te bereiken.
Het koloniale centrum van de stad mag je zeker niet missen en met name het Raffles Hotel dat geheel in Victoriaanse stijl is gebouwd.
In Singapore staat de Singapore flyer, het grootste reuzenrad ter wereld. Op heldere dagen kun je over bijna het gehele land kijken en zelfs delen van de kust van Indonesië zien.

UNESCO

Alhoewel Singapore een prachtige skyline heeft en er in de oude binnenstad en in de wijken eromheen meerdere prachtige gebouwen staan. Heeft Singapore geen inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Klimaat

Weersverwachting Singapore

vandaag
32° / 27°
morgen
32° / 27°
26 mei
32° / 27°
27 mei
32° / 26°
28 mei
32° / 27°

Singapore heeft een tropisch regenwoudklimaat met veel neerslag gedurende het gehele jaar. De gemiddelde dagtemperatuur ligt hier het gehele jaar rond de dertig graden Celsius. Deze combinatie zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in Singapore. Zeker in de stad waar het ontbreekt aan verkoelende wind kan het erg warm en klam zijn. Het is hier dan ook moeilijk om te overleven zonder airconditioning. Gelukkig is hier geen winkelcentrum of hotel waar deze niet te vinden zijn.
De moessonperiode duurt hier van november tot en met februari. In deze periode kan er per maand meer dan 500 millimeter aan neerslag vallen. Als je in deze periode het land bezoekt, is het verstandig om een paraplu mee te nemen en goede waterafstotende kleding en schoenen.

Bekijk ook: klimaatinfo Signapore

Geografie

Het land Singapore bestaat uit het hoofdeiland Singapore en nog 62 kleinere eilandjes. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en zal dit ook blijven ondanks de plannen van de regering om het landoppervlakte met honderd vierkante meter te vergroten. De grootste en belangrijkste eilanden die bij Singapore horen zijn Jurong, Tekong, Ubin en Sentosa. Oorspronkelijk bestond het land hoofdzakelijk uit tropisch regenwoud maar dit is door de verstedelijking van Singapore bijna in zijn geheel verdwenen. Alleen in het Bukit Timah Nature Reserve zie je hier nog iets van terug. In de reservaat ligt een 177 meter hoge heuvel wat het hoogste natuurlijke punt van het land is. Het hoogste punt van het land is echter de wolkenkrabber van het OUB Centre met 280 meter.
Singapore heeft geen landsgrenzen met andere landen. Het wordt van buurland Maleisië gescheiden door de Straat Johore. Aan de andere zijde van het land ligt de straat van Singapore die Singapore scheidt van Indonesië.
De belangrijkste rivier van het land is de Singapore rivier die van het centrale deel van het land naar het Marina stuwmeer stroomt. Andere rivieren die hier in uitkomen zijn de Kallang rivier en de Geylang rivier

Reisadvies

Voor een bezoek aan Singapore gelden geen bijzondere reisadviezen. Het land wordt gezien als veilig en er komt hier statistisch gezien maar weinig criminaliteit voor. De pakkans is hier behoorlijk hoog meer dan negentig procent van alle zaken worden hier opgelost.
Singapore is een streng land. Op relatief kleine vergrijpen worden hier zware geldboetes of celstraffen gegeven. In extreme gevallen komen hier zelfs nog lijfstraffen voor.

Reisdocumenten

Als je Singapore wilt bezoeken dien je in het bezit te zijn van een paspoort dan nog minimaal zes maanden geldig is de dag dat je vertrekt uit het land. Dit om eventuele problemen te voorkomen als je onverwacht langer in het land dient te blijven. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een retourticket of kunnen aantonen wanneer je het land weer gaat verlaten.
Wie langer dan negentig dagen in Singapore wil verblijven moet een visum aanvragen.

Infotabel

Hoofdstad Singapore
Telefoon (landcode) 65
Internetdomein .sg
Taal/talen (officieel) Maleis, Engels, Mandarijn en Tamil
Taal/talen (spreektaal) Maleis, Engels, Mandarijn, Tamil en verschillende locale dialecten
Religie(s) boeddhisme, islam en christendom
Tijdzone(s) UTC+8
Tijdsverschil zomer In Singapore is het 6 uur later dan in Nederland
Tijdsverschil winter In Singapore is het 7 uur later dan in Nederland
Zomertijdregeling nee
Valuta Singapore dollar

Links

Over Singapore is op internet nog veel meer handige informatie te vinden. Wie in een zoekmachine zoekt die zal duizenden websites tegenkomen, waarbij de ene website beter is dan de andere. Onderstaande websites bieden goede informatie en tips over Singapore:

hotels in Singapore
Singapore informatie
Singapore reisinformatie
Singapore-stad informatie
Singapore bezienswaardigheden

Foto's van Singapore

Beoordelingen

  Marie-José Verlinden I    8 juli 2017 om 11:17

  Singapore is een wereld op zich .Je raakt er niet op uitgekeken.Het is er ook zeer veilig ,ik heb me als vrouw alleen nooit ongerust gemaakt.
  Het eten is zeer verdeeld over de verschillende bevolkingsgroepen maar altijd zeer lekker.Het open baar vervoer is efficiënt en makkelijk te gebruiken. Na twee weken heb ik nog niet veel gezien van alles wat er te beleven valt en zou nog wel eens terug willen.

  Plaats uw ervaring/beoordeling voor Singapore

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  cultuur
  vakantiegevoel
  eten & drinken
  infrastructuur
  stranden
  winterzon
  wintersport
  winkelen
  uitgaansleven
  natuur
  prijspeil
  veiligheid