Prachtige stranden

Anguilla heeft het wat betreft de anguilla-prachtige-strandenstranden getroffen. De tropische stranden van Anguilla mogen zich meten met de mooiste stranden ter wereld. Met name de lange zandstranden langs Shoal Bay East en Meads Bay zijn pareltjes die in luxe magazines over droomvakanties niet misstaan. Deze witte zandstranden hebben de juiste ingrediënten: mooi licht zand, een heldere Caribische zee die bij zonnig weer fel blauw oplicht, palmbomen en andere tropische begroeiing langs het strand en natuurlijk het bijbehorende tropische weer.

Hoe raar is het eigenlijk dat de stranden van Anguilla gewoonweg rustig te noemen zijn. Het is er eigenlijk nooit druk, zelfs niet op de meest geschikte stranddagen. Dat heeft er deels mee te maken dat de mensen die op Anguilla wonen relatief weinig naar het strand gaan. En toeristen zijn er niet zoveel te vinden op Anguilla. In de drukste maanden stokt de teller al bij zo’n zes tot zeven duizend bezoekers, waarvan een deel dagjesmensen zijn die de veerboot vanaf Sint Maarten heen en weer genomen hebben.

Waarschijnlijk is het vrij lage aantal bezoekers juist de reden dat de stranden op Anguilla nog zo mooi en vrij onbedorven zijn. Op wat kleinschalige accommodaties, wat privéhuizen en een enkele strandbar na is er rondom de stranden ook niet teveel bebouwing te vinden. Voor de toerist die wel naar Anguilla komt is het te hopen dat dit zo blijft. Op die manier kunnen de stranden van Anguilla nog lang tot de mooisten van het Caribisch gebied en zelfs heel de wereld horen.

Keer terug naar de pagina over Anguilla