Cubaanse sigaren

De Cubaanse sigaar

Eén van de bekendste exportproducten uit Cuba zijn de handgerolde Cubaanse sigaren. Volgens kenners komt de beste tabaksbladeren uit Cuba. Deze worden hier verwerkt in één van de vele kleine sigarenfabriekjes. Het hele proces gebeurt hier nog steeds volledig met de hand van het onderhoud van de plantages tot het uiteindelijk rollen van de sigaar. Zelfs het land wordt hier nog bewerkt met ossen in plaats van tractoren en dit komt allemaal de smaak ten goede. De beste tabak van Cuba komt uit de buurt van de Vuelta Abajo, gelegen in de provincie Pinar del Rio.
Cubaanse sigaren hebben over het algemeen een zwaardere en vollere smaak dan sigaren uit andere landen. De Montecristo vormt hier een uitzondering op.
De Montecristo behoord tot de bekendste en meest verkochte handgemaakte sigaren uit Cuba. Andere bekende merken uit Cuba zijn Cohiba, Partagas, Puros Indios en Romeo y Julieta. Die laatste was het favoriete merk van Sir Winston Churchill, het bedrijf heeft zelfs een sigaar naar hem vernoemd.
Door het handelsembargo wat de Verenigde Staten van Amerika tegen Cuba heeft uitgevaardigd zijn Cubaanse sigaren hier verboden. Dit ten onvrede van veel sigarenliefhebbers. Om deze groep toch te kunnen bedienen worden sommige sigaren onder een andere naam buiten Cuba gemaakt. Hiermee omzeilen de sigarenfabriekanten handig het embargo.

Keer terug naar de pagina over Cuba