Beoordelingen

Wil je weten wat anderen van Albanië vinden of over Albanië te vertellen hebben? Lees de beoordelingen en tips van de bezoekers van Landenwijzer over Albanië. Op die manier zie je hoe veilig deze bestemming is, hoe men het winkelen hier ervaart en wat men in het algemeen van dit land als vakantiebestemming vindt.

Dankzij de persoonlijke tips en ervaringen kun je wellicht goede inspiratie opdoen voor jouw vakantie in Albanië of leren hoe je geld of tijd kunt besparen tijdens je verblijf hier.

Ben je zelf in Albanië geweest en wil je jouw ervaringen en tips delen? Plaats dan jouw beoordeling op onze site en deel je tips of ervaringen met onze lezers.

Gemiddelde beoordeling van Albanië

cultuur wintersport
vakantiegevoel winkelen
eten & drinken uitgaansleven
infrastructuur natuur
stranden prijspeil
winterzon veiligheid

De beoordelingen zijn op basis van informatie op diverse beoordelings-sites en eigen ervaringen. Wij horen graag uw ervaring met Albanië.


Ervaringen met Albanië

Belina I    27 april 2019 om 22:03

Ik hou van Albanië. De mooiste land van Oost-Europa.
Ik ga naar Albanië elk jaar op vakantie.

cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid
Tom Vandezande I    5 juni 2015 om 19:27

Zeer mooie riviera, uitgaansleven is zeer levendig, Butrint is het bezoeken waard daar zijn oude overblijfselen zoals een amfi-theater.
Voor de rest niks negatiefs buiten de infrastructuur.

cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid
Francois Rustenburg I    2 januari 2015 om 21:36

In september 2008 hier voor het eerst geweest. Reis voor 10 dagen geboekt bij een kleine Nederlandse reisorganisatie, zag er wel een beetje tegenop (armoe, hygiene, criminaliteit?), maar wauw wat een land! Blij dat ik er geweest was. Wat een prachtig en gastvrij volk.
We waren het Noorden aan het bewonderen. Tirana, Kruje, Shkodra, Koman Lake, Valbonna, Theth. Mooie wandelingen gemaakt. De steden moet je leren kennen denk ik, maar de natuur bij Theth en Valbonna is geweldig!

In september 2011 weer een reis geboekt naar Albanie, wilde het zuiden ook graag zien, dit keer met de boot van Bari naar Durres ipv vliegtuig Tirana. Van Durres met de trein naar Tirana waar het vertrekpunt was.
Het was deze reis veel reizen met de auto, langs oa Qeparo, Sarande, Gjirokastre, Berat.
Mijn reisgenoten vervolgden hun reis nog met een bezoek aan het noorden, het scheen daar in drie jaar tijd enorm veranderd te zijn.

2008 was natuur, 2011 was cultuur, 2015 weer naar Albanie? De kans is groot. Er zijn nog genoeg dingen die ik (nog een keer) wil zien.

Gerrit I    23 november 2014 om 18:27

Het is een prachtig land. Ik ga daar zeeker terug.

cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid
Han de Ridder I    24 augustus 2014 om 19:00

Albanië heeft nog steeds een zekere ongereptheid, het is nog niet overlopen door toeristen zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Dus geweldig voor mensen die nog echt het idee willen hebben dat je op reis bent. Buiten de kuststrook komt het nog steeds op je eigen initiatief aan om aan eten en drinken te komen; geen supermarktketens, en vrijwel geen restaurants. Wel veel groente- en fruitstalletjes langs de weg. Vlees kopen is een ervaring op zich.
Het land is qua oppervlakte vergelijkbaar met België, dus in dat opzicht goed te bereizen. Campings zijn er niet in overvloed, maar inmiddels wel genoeg om elk deel van het land aan de beurt te laten komen tijdens je rondreis. Neem wel een stevige 4×4 mee als je andere delen van Albanië dan de kust wilt zien. Er zijn maar twee snelwegen: een noord-zuid en een west-oost. De rest varieert in kwaliteit: van heel behoorlijk asfalt tot gravel tot zeer rotsige bergpaden.
Wat bijblijft zijn de werkelijk adembenemend mooie vergezichten en de ongelooflijk vriendelijke bevolking. Al die verhalen over dat Albanië een boeven- en mafialand is: niet waar!!!

cultuur
vakantiegevoel
eten & drinken
infrastructuur
stranden
winterzon
wintersport
winkelen
uitgaansleven
natuur
prijspeil
veiligheid